Demirci HALIKENT-
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Metin GÜMÜŞ, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ümit ATMAN, İlçe Sağlık Müdürü Emrullah DEMİREL, Gördes Devlet Hastanesi Başhekimi Nöroloji Uzmanı Bahadır ERDOĞAN ve Halk Sağlığı ekiplerimiz tarafından 02 Nisan 2026 Perşembe günü huzurevi sakinlerine yönelik anlamlı bir sağlık etkinliği gerçekleştirildi.
Yaşlıların kanser taramaları yapılarak, psikolojik değerlendirmeleri ve obezite kontrolleri titizlikle uygulandı.
Büyüklerimizin sağlığı için özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
Programın devamında huzurevi yaşlılarının doğum günleri büyük bir coşku ve içtenlikle kutlandı; pasta kesimi yapılarak konuklar tarafından anlamlı hediyeler takdim edildi. Gördes'in tarihine ışık tutan Şehit Makbule Hanım'ın hayatı tanıtılarak, milli ruhumuzu yansıtan şiirler okundu.
Programda ayrıca Gördes Kültür ve Doğa Derneği tarafından yörenin köklü kültürünü yaşatan türküler seslendirilip, geleneksel halk oyunları sergilenerek adeta geçmiş ile bugün arasında gönül köprüsü kuruldu.
Tarih, kültür ve vefa duygusunun bir araya geldiği bu anlamlı etkinlik, yaşlılarımız için sadece bir program değil; hatıralarla bezeli, yüzlerde tebessüm bırakan mükemmel bir gün olarak hafızalara kazındı.
* Cengizhan ERDEM