Rivayetler ve geleneksel anlayışa göre Rasulullah’a sihir / büyü yapılmış. Bu anlayışa göre Rasulullah altı ay boyunca büyünün etkisi altında kalmış, yapmadığı şeyleri yapmış gibi zannetmiş.
Kur’an’a göre ise Rasulullah’ın büyülendiğini iddia edenler, inkâr edenler ve zalimlerdir:
“Biz onların seni ne amaçla dinlediklerini ve kendi aralarında fısıldaştıklarında da o zalimlerin: “Siz büyülenmiş bir adamdan başkasına uymuyorsunuz.” dediklerini çok iyi biliyoruz.” (İsra [17] 47. Ayrıca Furkan [25] 8). Bu açıdan Allah’ın Elçisi’nin büyülendiğini iddia etmek, inkâr edenlerin iddiasını doğrulamak anlamına gelecektir.
Yine Rasulullah’ın büyülendiğini iddia etmek, onun tebliğ ettiği vahyin içine yalan yanlış bilgilerin karışmış olabileceği anlamına da gelebilecektir. Oysaki Yüce Allah, Elçisi’ni insanlardan koruyacağını (Maide [5] 67), onun cinlen mediğini / ona büyü yapılmadığını (Kalem [68] 2; Tur [52] 29) ifade etmiştir.
Dolayısıyla Rasulullah’ın büyülendiğinden bahseden rivayetler doğrudan doğruya Kur’an’a aykırıdır. Bu nedenle Kur’an açısından bu rivayetleri ve Allah Rasulü’nün büyülendiği iddiasını kabul etmek mümkün değildir.
Not : Felak ve Nas surelerinin iniş sebebinin, Medine’de Rasulullah’a yapılan büyü olduğu anlatılır. Oysaki bu iki surede Rasulullah’ın büyülenmiş olduğu ile ilgili herhangi bir bilgi vermez.

