İlknur BURSALI


FİDAN DİKİLDİ


TÜRK KADINLAR KONSEYİ DERNEĞİ MANİSA ŞUBESİ TARIMDA FARKINDALIK 
PROJESİ  KAPSAMINDA KARGINIŞIKLAR
BASRİ KOÇYİĞİT 
ORTAOKULU’NDA FİDAN DİKTİ
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi tarafından 30 Nisan 2025 Çarşamba günü Kargınışıklar Basri Koçyiğit Ortaokulu’nda “Tarımda Farkındalık” projesi kapsamında bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri ağaç dikim etkinliği düzenlendi. 
Manisa’nın Demirci ilçesinde yaptığı hayırlarla hatırlanan rahmetli Basri KOÇYİĞİT’in kızı Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi Başkanı Melahat UZ, babasının ismi verildiği Kargınışıklar Basri Koçyiğit Ortaokulu’nda öğrenciler ile programda buluştu.
Programa Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi Kurucu Onursal Başkanı Mübeccel KAFKASLI ve konsey üyeleri, Basri KOÇYİĞİT’in kızı Melahat UZ ve oğlu Hüseyin KOÇYİĞİT, Demirci Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı GÜL, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Ütğm. Uğurcan ŞAHİN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bilal ÇETİNKAYA, İlçe Tarım ve Müdürü Faruk ŞENYURT, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet KARAKAYA, Demirci Akıncılar Derneği Başkanı Hüseyin KINCI ve yönetim kurulu üyeleri, Ziya Gökalp Nurettin Kelem Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri, Esenyurt Ortaokulu öğrencileri, Küpeler İlkokulu öğrencileri ve mahalle halkı katıldı.
Kargınışıklar Basri Koçyiğit Ortaokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kargınışıklar Basri Koçyiğit Ortaokulu Müdürü Meryem BAŞKURT açılış konuşması yaptı. 
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi Başkanı Sayın Melahat UZ; “konuşmasında babamın adını taşıyan okulumuz-da bu anlamlı etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Öncelikle okulumuz müdürü öğret-menleri ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum dedi. Projeleri hakkında bilgiler verdi. Etkinlikte yardımlarını esirgemeyen Demirci Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı GÜL’e, Demirci Milli Eğitim Müdürü Bilal ÇETİNKAYA, Kargınışıklar Basri Koçyiğit Ortaokulu Müdürü Meryem BAŞKURT ve Demirci Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni İlknur BURSALI’ ya teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar dilediğini belirtti.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi Kurucu Üyesi Sayın Mübeccel KAFKASLI konuşmasında: “Bugün burada Türk Kadınlar Konseyi olarak siz-lerle birlikte olmaktan onur duyu-yorum. Türkiye’nin de üyesi olduğu 168 ülkenin yer aldığı Kadınlar Konseyi Türkiye’de “Tarımda Farkındalık“ Projesi kapsamında Türkiye'de 31 ilimizde uygulanacak olan projeyi ilk uygulayan il olmuştuk. Bu yıl ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Demirci’de önemli hizmetler veren emeği olan yöneticilere çalışmalarında başarılar diledi.
Demirci Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı GÜL; “bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz fidan dikimi etkinliğimizde emeği geçen Manisa Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa şubesi kurucu başkan ve üyeleriyle birlikteyiz. Eğitimle büyüyen bir nesil, doğaya saygılı, insanlığa duyarlı bir geleceğin teminatıdır. Bu bilinçle diktiğimiz her fidanın yeşeren her umudun destekçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.
Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bilal ÇETİNKAYA, fidan dikimi etkinliğimiz, yalnızca bir ağacı toprağa emanet etmek değil, aynı zamanda umutlarımızı, sevgimizi ve sorumluluğumuzu da köklendirmektir. Bizler eğitimciler olarak biliyoruz ki; tıpkı bir fidan gibi çocuklarımız da bilgi, sevgi ve emekle büyür geleceğe yön verir. Dikilen her fidan sadece doğanın değil, aynı zamanda insanlığın da yarınlarına bir katkıdır. Bugün bi-zimle bu etkinliğe vesile olan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesine ve emeği geçenlere te-şekkür ediyorum. Fidanlarımızın kök saldığı, kadın emeğinin ve eğitimin ışığında büyüyen bir gelecek dilediğini ifade etti.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şube Kurucu Başkanı Mübeccel KAFKASLI, Manisa Şube Başkanı Melahat UZ dernek üyeleri ile birlikte “Tarımda Farkındalık” Projesi kapsamında Kargınışıklar Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdiler. Projenin amacı; tarımda farkındalık yaratmak ve merkezde yaşayan öğrenci gruplarını kırsal bölgelerde uygulanan etkinlikler ile tarım ile tanışmalarını sağlamak. Etkinlik kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından şiirler okundu; dans ve halk oyunu gösterileri sergilendi. 
Çevre bilincinin vurgulandığı etkinlikte, katılımcılarla birlikte fidanlar toprakla buluştu.  Program sonrasında katılımcılara ikram verildi.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği 1959 yılında Ankara’da kurulmuştur. Bakanlar Kurulu kararıyla “TÜRK” adını kullanma hakkı ve “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsünü kazanmıştır. Genel Merkezi Ankara’da olan derneğimiz, 20 şubesi ile hizmet vermektedir. Amacımız Türk kadınlarının maddi ve manevi kalkınmasında dayanışmayı sağlamak, Kadında; anne, eş, yurttaş ve kişi olmak bakımından bilinç ve sorumluluk duygularını uyandırmak ve geliştirmek.
Ayrıca insan hakları ve kadın-erkek eşitliği ile kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi konularında ülke genelinde yürütülen çalışmalara katılarak desteklemektir.

         * İLKNUR BURSALI

YAZARLAR