Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithafıyla yazdığı, Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’mız, 104 yıl önce kabul edildi.
12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü dolayısıyla İlçemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Demirci Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “ 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü “ programı gerçekleştirildi.
Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakamımız Yavuz ARSLAN, Belediye Başkanı Erkan KARA, MCBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma ŞAŞMAZ ÖREN, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali DAŞMAN, MHP İlçe Başkanı Ümit KANYILMAZ, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü ve CHP İlçe Başkanı Melih KURU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal ÇETİNKAYA, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından okul Müdürü Mehmet Dağlar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Konuşmaların ardından İlçedeki kurumların katkıları ile yapılan “ İstiklal Marşı “ videosu sunulurken, “ İstiklal Marşı Türkiye “ ve “ Uyan” kısa filmleri katılımcılara izletildi.
“ Bir Yıldız, Bir Hilal, İlelebet İstiklal “ konulu tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi.
*Cengizhan ERDEM
Manisa
16.07.2025