Tarih: 03.11.2025 10:01

1928’DEN 2025’E 97 YIL SONRA AYNI GURUR...

Facebook Twitter Linked-in

Demirci HALIKENT-


İlçemizde Cumhuriyetimizin 5. Yılında tarihi hükümet konağı önünde çekilen fotoğraf 97 yıl sonra yeniden çekildi.
Kurtuluş Savaşında Milli Mücadele Kahramanı De- mirci Kaymakamı İbrahim Ethem AKINCI tarafından karargâh olarak kullanılan tarihi hükümet konağı 1928 yılı Cumhuriyet Bayramında çekilen bayram fotoğrafı 97 yıl sonra Cumhuriyet'in 102. yılında taçlandırıldı.
97 yıl önce 29 Ekim 1928 yılında dönemin Demirci Kaymakamı Necmettin Bey, dönemin Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Bey, Mahkeme Reisi Vacid Bey, İlçe Protokolü ve öğrencilerin katılımı ile tarihi Hükümet konağı önünde Cumhuriyet Bayramına özel hatıra fotoğrafı çekildi.

Aradan geçen 97 yıl sonra Cumhuriyet'in 102. yılında Kaymakamımız Fatih BAYRAM, Belediye Başkanı Erkan KARA, Garnizon Komutanı Mly. Binbaşı Hüseyin  Cihan KORKMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Emre AYTAÇ, ilçe protokolü ve öğrenciler 97 yıl sonra tarihi hükümet konağı önünde aynı fotoğraf karesinde Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

" BİR KARE, İKİ ZAMAN, TEK RUH"
Belediye Başkanı Erkan KARA 'da 97 yıl sonra tarihi hükümet konağından yeniden çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Başkan Er-kan KARA sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: " Cumhuriyetimizin 5. yılında, 1928'de De-mirci Hükûmet Konağı önünde çekilen o tarihi fotoğraf.!

Aradan 97 yıl geçti; aynı yerde, aynı gururla yeniden bir araya geldik. Zaman değişti, yüzler değişti ama o fotoğraftaki inanç, o bakışlardaki Cumhuriyet sevdası hiç değişmedi..!
  Geçmişin izinde, geleceğe inançla.
   *Cengizhan ERDEM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —